Aanhanger Rijbewijs

Rijbewijzen

Algemeen

Wil jij je aanhanger rijbewijs halen in de omgeving van Tilburg? Dan ben je bij Verkeersschool Tilburg aan het juiste adres! We helpen je om op een snelle en veilige manier je aanhanger rijbewijs te halen, zonder dat je bang hoeft te zijn om te zakken. Zelfs als je denkt dat je helemaal niet met een aanhanger zou kunnen rijden.

Voor veel mensen is het onduidelijk of ze nu wel of niet met een aanhanger mogen rijden. Zo is bijvoorbeeld een aanhanger rijbewijs noodzakelijk bij het rijden van een zware caravan, een paardentrailer, boottrailer of andere aanhangers. Daarom kun je in onderstaand schema bekijken wat voor jou van toepassing is en of je dan ja of nee een aanhanger rijbewijs nodig hebt:

 

Theorie lessen

Voor de opleiding BE, dus het aanhanger rijbewijs of caravan rijbewijs is geen theoriecertificaat nodig. Je hoeft dus geen theorie opleiding te volgen of een theorie examen af te leggen. Je moet wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.

Theorie examen

Voor de opleiding BE, dus het aanhanger rijbewijs of caravan rijbewijs is geen theoriecertificaat nodig. Je hoeft dus geen theorie opleiding te volgen of een theorie examen af te leggen. Je moet wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.

Praktijklessen

Je kunt zelfs binnen een dag je aanhanger rijbewijs halen. Je begint in de ochtend en gaat de hele dag bezig met oefenen. In de middag volgt dan je praktijkexamen. Deze dagopleiding is geschikt voor mensen die al ervaring hebben met het rijden met een aanhanger.

Heb je nog geen ervaring met het rijden met een aanhanger? Geen probleem! Dan kunnen we voor jou wat extra lossen lessen inboeken voordat de dagopleiding plaats vind. Deze losse lessen voor je aanhanger rijbewijs worden gereden in blokken van twee uren vastgelegd. De afspraken worden per week vastgelegd en in overleg met je instructeur wordt het examen aangevraagd en ingepland. Zo kun jij in jouw tempo het rijden met een aanhanger onder de knie krijgen. Een aanhanger biedt veel voordelen, maar vraagt ook om meer kennis en vaardigheden van de bestuurder. Je moet immers rekening houden met het zwaardere gewicht van de combinatie, de andere wendbaarheid om de scharnierende werking en extra veiligheidsvoorschriften.

Kortom: bij het rijden met een aanhangwagen komt meer kijken dan je denkt! Het halen van jouw aanhanger rijbewijs zorgt ervoor dat jij veilig de weg op kan met een aanhanger!

Praktijkexamen

Het praktijkexamen begint met het voorstellen van de examinator. Daarna doe je een ogentest door middel van het lezen van een kenteken op 25 meter afstand. Ook zal de examinator je wat vragen stellen over het beladen of het aankoppelen van de aanhangwagen. Uiteraard zorgen onze gediplomeerde instructeurs dat jij hierover volledig geïnformeerd bent en direct antwoord kunt geven op de vragen van de examinator.

Daarna volgt een praktijkrit van c. 35 minuten waarbij je rijdt op de aanwijzingen van de examinator en hij beoordeelt of je veilig en zelfstandig rijdt. Na afloop van de praktijkrit ga je samen met de instructeur en de examinator terug naar het examencentrum en hoor je direct of je geslaagd bent.

Startdatums

There a no startdates for this programme yet.