Auto Rijbewijs

Rijbewijzen

Algemeen

Autorijbewijs halen in omgeving Tilburg? Dan ben je bij Verkeersschool Tilburg aan het juiste adres!

Wij helpen je om op een duurzame en veilige manier je auto te halen, waarbij Je hoeft hierbij niet bang te zijn om te zakken voor je rijbewijs examen. Zelfs als je denkt dat nooit je rijbewijs zou kunnen halen!

Wil jij kennis maken met het autorijden bij Verkeersschool Tilburg, maar heb je nog geen ervaring?  Vraag dan nu een gratis proefles aan, zodat je het zelf kunt proberen!

 

Heb je wel al auto gereden of al eerder les gehad? Dan kun je beter een adviesles inboeken, waarbij rekening wordt gehouden met je ervaring zodat je een passen advies ontvangt!

 

Bij Verkeersschool Tilburg kun je veilig en snel je autorijbewijs halen. De voordelen die jij hebt als je bij ons komt lessen zijn:

  • Vast instructeur en de volle 60 minuten les
  • Hoog slagingspercentage
  • Persoonlijke begeleiding en direct starten vanaf 16,5 jaar
  • Voordelig lessen met ons Kickoff pakket

 

Wij hebben al meer dan 35 jaar ervaring in deze branche en onze ervaren instructeurs stomen jou met hun deskundige begeleiding klaar voor het praktijkexamen voor het rijbewijs B.

Theorie lessen

Het behalen van de auto theorie is de eerste stap naar een rijbewijs. Voordat je aan het praktijkexamen voor de auto kunt beginnen, moet je eerst auto theorie examen halen. Je mag beginnen met de theorielessen al voordat je 16 jaar bent, maar je kan pas op voor het examen vanaf je 16e verjaardag.

 

Door het halen van je auto theorie examen bewijs jij namelijk dat je het verkeer echt begrijpt. Het is belangrijk om je theorie te oefenen.

 

Het leren van de theorie heb je zelf in de hand, maar Verkeersschool Tilburg helpt je hier graag een handje bij. Iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur bieden wij auto theorie opleidingen aan in ons eigen theoriecentrum aan de Korvelseweg 32 in Tilburg.

 

Wekelijks kun jij met een van onze theorieopleidingen starten en samen met onze docenten zorg je ervoor dat jij helemaal bent voorbereid op jouw theorie examen voor de auto.

Je kunt kiezen uit een 4- of een 8-weekse opleiding.

 

Door middel van ons proefexamen volgens CBR-normen weet jij het zeker: het theoretisch rijexamen steek jij zo in je zak en kun je verder met het halen van je autorijbewijs. Als je meer wil weten over onze theorieopleiding, neem dan contact met ons op via de mail of telefonisch.

Theorie examen

Vanaf je 16e mag je op examen voor het theorie  examen voor de auto.

Het examen voor de theorie voor de personenauto kunnen wij direct voor je reserveren. Zorg wel dat je dan je BSN-nummer bij je hebt.

Het examen bestaat uit 65 vragen. De eerste 25 vragen gaan over gevaarherkenning, waarbij je minimaal 13 vragen goed moet beantwoorden. Daarna krijg je 40 vragen over verkeersinzicht en regelgeving, waarvan je er tenminste 35 goed moet beantwoorden.

Het examen duurt in totaal ongeveer 30 minuten, dus dat valt reuze mee! Vergeet alleen niet je identiteitsbewijs mee te nemen.

Na het behalen van je theorie examen blijft deze uitslag anderhalf jaar geldig. Dit theorie-examen is niet geldig als theorie-examen voor de scooter.

Praktijklessen

Met ruim 35 jaar ervaring heeft Verkeersschool Tilburg de ideale lesmethode voor iedere cursist voor handen. Elke praktijkles werkt jouw instructeur samen met jou de volledige 60 minuten aan de technieken van het autorijden.

Door het aanbod van de verschillende lespakketten kun je geheel op eigen tempo autorijlessen volgen en het rijexamen aanvragen wanneer jij er klaar voor bent. Zo heb je in no-time je autorijbewijs op zak!

Om je vooraf een beeld te geven wat ongeveer nodig is, rij je een adviesles of een proefles. Een adviesles is voor kandidaten die al wat rijervaring hebben, een proefles is alleen voor kandidaten die nog nooit gereden hebben.

Hiermee kan een instructeur inschatten waar je ongeveer staat. Uiteraard kan het aantal lessen tijdens je opleiding bijgesteld worden. Voor tarieven en overzicht van onze pakketten, zie de informatie onder het tabblad tarieven. Je mag beginnen met de praktijklessen als 16,5 jaar bent.

Praktijkexamen

Vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen bij het CBR. Wel moet je eerst geslaagd zijn voor je theorie, deze blijft anderhalf jaar geldig, en je rijschool gemachtigd hebben. En je moet gezond genoeg zijn verklaard om veilig te kunnen rijden.

Voordat het praktijkexamen begint maak je eerst kennis met de examinator. Als voorbereiding kan de examinator op de paarkeerplaats een paar vragen stellen over de auto. Daarna volgt de praktijkrit die ongeveer 35 minuten duurt. Tijdens deze rit rijd je o.a. een deel zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Onze instructeurs rijden mee met het examen en direct na het examen krijg je in het examencentrum de uitslag te horen. De dag na het examen kun je je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je woont.

Startdatums

There a no startdates for this programme yet.