Motor Rijbewijs

Rijbewijzen

Algemeen

Wil jij je motorrijbewijs halen in de omgeving van Tilburg? Dan ben je bij Verkeersschool Tilburg aan het juiste adres

We helpen je om op een duurzame en veilige manier motorrijbewijs te halen, zonder dat je bang hoeft te zijn om te zakken.

Als je nog nooit motor hebt gereden, adviseren we je om eerst een proefles te nemen. Tijdens deze proefles van 60 minuten kun je kennismaken met het motorrijden en inschatten hoeveel motorrijlessen je ongeveer nodig hebt, zodat jij op een veilige manier vele kilometers op de motor kunt maken!

Heb je al ervaring met het motorrijden,  of ben je ooit begonnen maar heb je het niet afgemaakt.? Laat je dan inplannen voor een try the bike. Deze les duurt 90 minuten en na afloop van deze les zal de instructeur met je overleggen op welk niveau je je op dat moment bevind en welk pakket het meest geschikt is voor je. Uiteraard ben je altijd vrij om te kiezen!

Theorie lessen

Je mag met praktijklessen starten wanneer je in het bezit bent van een geldig Rijbewijs B. Heb je geen rijbewijs B, dan moet je voor aanvang van de praktijklessen voor de motor in het bezit zijn van het theoriecertificaat voor de motor. Het halen van je motorrijbewijs en helemaal afronden mag pas als je in het bezit bent van het theoriecertificaat voor de motor.

 

Wij verzorgen geen aparte theorielessen voor de motor. Het is echter wel mogelijk om bij onze Verkeersschool lesmateriaal aan te schaffen zoals een lesboek met daarin de uitleg van de theorie of een USB stick met daarop 400 oefenvragen om de geleerde stof te toetsen.

Theorie examen

Bij Verkeersschool Tilburg leren ervaren KNMV-instructeurs jou om de balans te vinden tussen beleving en beheersing. En deze beheersing start met het halen van je motor rijbewijs.

Je kunt zelf het theorie-examen reserveren via het CBR, maar je kunt het theorie-examen ook via Verkeersschool Tilburg laten reserveren. Samen kijken we dan naar een gepaste datum en tijdstip voor je. Ben je dyslectisch of snel afgeleid? Geen probleem! Dan is er voor jou demogelijkheid om een theorie-examen aan te vragen met extra tijd of zelfs een individueel examen.

Het theorie examen voor de motor duurt 30 minuten. Tijdens deze 30 minuten rijg je 50 vragen, waarvan je er tenminste 44 goed moet beantwoorden. Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag van het examen op het scherm te zien, waarna je kort de tijd hebt om de eventueel fout beantwoorden vragen in te zien. Ook ontvang je binnen 24 uur na afloop van het examen het uitslagformulier via de mail, als je tenminste je mailadres hebt achtergelaten. Ben je geslaagd? Gefeliciteerd en je theorie-certificaat is 1,5 jaar geldig!

Praktijklessen

Praktijklessen

Je mag al starten met het halen van je motorrijbewijs als je 17 jaar bent en als je slaagt mag je vanaf je 18e de weg op!

Het motorrijbewijs kent diverse categorieën. Het is afhankelijk van je leeftijd welke categorie voor jou geldt. Hieronder in het schema heb je een overzicht van welke categorieën motorrijbewijzen er zijn en in welke categorie jij eventueel in zou kunnen stappen. 

 

motorrijbewijs a a1 a2

 

Tijdens het motorrijlessen kun je gebruik maken van onze kleding. Op de Verkeersschool hebben we jassen, broeken, handschoenen en helmen. Deze kleding voldoet aan alle eisen en zijn uiterst beschermend. Daarbij zijn al onze motoren uitgerust met speciale valbeugels zodat je nooit hard kunt vallen. De eerste lessen zullen plaatsvinden op een besloten oefenterrein zodat je alle ruimte hebt om veilig te kunnen oefenen. Je wordt dan door onze KNMV-gediplomeerde instructeurs opgeleid voor het onderdeel AVB, ofwel voertuigbeheersing. Zodra je voor dit onderdeel bent geslaagd, gaan we verder met de lessen op de openbare weg voor het onderdeel AVD ofwel Verkeersdeelneming.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen voor de motor bestaat uit 2 onderdelen:

  • AVB: Voertuigbeheersing
  • AVD: Verkeersdeelname

Je moet eerst in het bezit zijn van het praktijkonderdeel AVB en je theoriecertificaat voordat je examen mag doen voor het onderdeel AVD. Voor het onderdeel AVB hoef je niet in het bezit te zijn van je theoriecertificaat.

 

Praktijkexamen AVB

Het examen AVB vind plaats op een besloten oefenterrein. De examinator gaat je 7 oefeningen als opdracht geven om uit te voeren. Hierbij moet je laten zien dat je de motor beheerst bij hoge en lage snelheid en of je goed kunt remmen. Direct na afloop van het uitvoeren van de oefeningen hoor je van de examinator of je geslaagd bent.

Na het slagen voor het examen AVB, gaan we starten met de lessen voor AVD!

Dit praktijkexamen bestaat uit een praktijkrit van ca. 35 minuten. De examinator rijdt in zijn eigen auto achter je aan en communiceert met je op dezelfde manier als tijdens de lessen. De rijinstructeur zit naast de examinator. Na afloop van het examen hoor je meteen in het examencentrum of je geslaagd bent voor het praktijkexamen AVD en kun je de dag na de examendag bij je gemeente het rijbewijs aan gaan vragen!

Startdatums

There a no startdates for this programme yet.