Scooter Rijbewijs

Rijbewijzen

Algemeen

Wil jij je bromfietsrijbewijs halen in de omgeving van Tilburg? Dan ben je bij Verkeersschool Tilburg aan het juiste adres.

We helpen je om op een snelle en veilige manier je brommerrijbewijs te halen, zonder dat je bang hoeft te zijn om te zaken voor je bromfietsexamen. Zelfs als je denkt dat je het bromfietsrijbewijs niet kunt gaan halen.

 

Je kunt bij Verkeersschool Tilburg zelfs in één dag je bromfietsrijbewijs halen! Daarvoor moet je uiteraard wel eerst je theorie voor de bromfiets behaald hebben. Veel scooterrijders gingen je voor en hebben hun scooterrijbewijs bij Verkeersschool Tilburg.

 

Je kan voor je 16e al starten met de theorielessen, maar je moet wel wachten totdat je op examen kan voor je scooterexamen totdat je 16 bent.

Theorie lessen

Voordat je het praktijkexamen voor de scooter af wilt en kunt leggen, moet je eerst in het bezit zijn van je theoriecertificaat. Om de slagingskans zo groot mogelijk te maken, verzorgt Verkeersschool Tilburg theorielessen op woensdagavond van 17.00 tot 19.00 uur. Op deze manier krijg je professionele ondersteuning bij het bestuderen van de scooter theorie en jij kunt vragen stellen over de onderdelen die je niet begrijpt.

Een van de mogelijkheden om theorielessen te volgen is middels een combipakket. In dit combipakket zitten 2 theorielessen. Denk je toch dat je wat meer lessen nodig hebt, geen probleem! Je kan altijd losse lessen komen volgen!

In het combipakket zit tevens een lesboek voor de theorie. Mocht je toch nog thuis wat extra theorie willen oefenen, dan kan dat met behulp van USB sticks die op de Verkeersschool verkrijgbaar zijn.

Theorie examen

Je theorie-examen mag je behalen vanaf het moment dat je 15,5 jaar oud bent. Je moet eerst slagen voor het theorie-examen voordat je je praktijkexamen af mag leggen.

Het theorie-examen wordt in diverse plaatsen afgenomen en de rijschool kan voor jou dit examen aanvragen en reserveren. Ben je dyslectisch of heb je om een andere reden wat meer tijd nodig? Geen probleem! Het is mogelijk om een verlengd of een individueel examen aan te vragen, zodat je wat meer tijd hebt om de vragen van het examen te beantwoorden. Een examen duurt 30 minuten. Wil je extra begeleiding, dan duurt het 45 minuten. Het examen bestaat uit 50 vragen in diverse soorten, waarvan je er 44 goed moet beantwoorden. Aan het einde van het examen krijg je kort de tijd om je foute antwoorden te bekijken. De uitslag van het examen blijft 1,5 jaar geldig.

Praktijklessen

Eindelijk, het is zover!! Je hebt het theoriecertificaat behaald en je kunt ingedeeld worden voor je praktijkopleiding en examen. Het combipakket wat we aanbieden bestaat naast een theoretisch deel ook uit een praktijkdeel. Het stukje praktijk kan in een dag afgerond worden. Je start de dag, met een groepje van 3, samen met de instructeur met lessen. Aan het begin van de middag, na de lunchpauze, gaat iedere kandidaat een voor een op examen. Tijdens deze praktijkdag moet je laten zien dat je weet hoe je een scooter start en wegrijdt en dat je met een snelheid van 45 kilometer per uur durft te rijden. Als je twijfelt bestaat er de mogelijkheid om een of meerdere praktijklessen extra te plannen.

Praktijkexamen

Zodra je 16 bent, mag je op voor het praktijkexamen voor de scooter! De praktijkexamens vinden, net zoals de theorie-examens, altijd plaats op een doordeweekse dag. Het kan dus zijn dat de examens op een schooldag vallen maar daarvoor kun je vrij vragen op school.

Het praktijkexamen duurt 45 minuten. Uiteraard maak je eerst kennis met de examinator. Daarna krijg je een ontvangertje, net zoals tijdens de lessen, en verteld de examinator via dat zendertje wat je moet doen. De praktijkrit duurt ca 25 minuten. De examinator rijdt op zijn scooter achter je aan.

Aan het einde van de rit hoor je bij terugkomst bij het examencentrum de uitslag van je examen.  En de dag nadat je geslaagd bent voor het examen kun je direct naar het gemeentehuis om je scooterrijbewijs aan te vragen.

Startdatums

There a no startdates for this programme yet.